Contact en personalia

Hierbij enkele persoonlijke gegevens:

Instituut PRO,
Catharina van Clevelaan 24,
1181 BH Amstelveen.

020—6 404 301 

Voor contact per e-mail:  stuur een bericht naar het onderstaande e-mail adres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken, belt u dan alstublieft. Dat is sneller, persoonlijker en minder omslachtig.

Personalia

Na een start in de jeugdhulpverlening op een Riagg ben ik overgestapt naar de hulpverlening aan volwassenen. In beide sectoren heb ik individuele, relatie en gezinstherapie gedaan. Maar mijn eigenlijke hoofdmethode is altijd groepswerk/groepstherapie geweest.
Ik heb jarenlang therapiegroepen en vaardigheidstrainingen gedaan (o.a. assertiviteits– en Goldsteintrainingen) met kinderen, pubers, adolescenten en volwassenen.
Daarbij ben ik jarenlang afdelingshoofd geweest op een RIAGG en had vanuit die functie zitting in het managementteam. Hierdoor raakte ik geïnteresseerd in organisatievraagstukken en werkgerelateerde kwesties. Hierbij kwam mijn kennis van groepsdynamica goed van pas.

In het vak groepswerk/groepstherapie ben ik ongeveer 14 jaar docent geweest op een tweejarige post-HBO opleiding.

Het omgaan van mensen met elkaar vraagt inzicht en kennis van sociaal-emotionele dynamiek, maar tegelijkertijd is er altijd ethiek aan de orde. Wat doen we met elkaar, in de brede zin van het woord.
Vanuit dit gegeven ben ik in contact gekomen met het denken van de Hongaars-Amerikaanse psychiater Ivan Boszormenyi-Nagy, die in het vak de ethiek (weer) aan de orde stelde en het zogenaamde contextuele denken introduceerde.
Bij de vereniging van contextueel werkers ben ik geregistreerd therapeut, leertherapeut en supervisor.

Na het bovenstaande zal het duidelijk zijn dat ik niet alleen geïnteresseerd ben in de persoonlijke- / psychische thema’s van mensen, maar ook in onze  existentiële en maatschappelijke vraagstukken.

Wim Noorlander.